Uusi Erä-lehti tipahti postiluukusta ja toi tullessaan ensimmäisen siihen lehteen tekemäni tuotetestin. Feuerhand Pyron on iso, mutta sitäkin käyttökelpoisempi laite kotipuutarhaan tai retkikämpän pihalle. Koko testi on luettavissa printtilehdestä tai sen verkkoversiosta. Tässä kuitenkin muutama lisäkuva testistä.
Risukeitinbuumi on vahvasti voimissaan ja se tuo markkinoille paljon uusia kiinnostavia tuotteita valmistajilta ympäri maailmaa. Feuerhand Pyron on yksi näistä. Ihan se ei repussa kuskattuna ole parhaimmillaan, mutta tukikohtakäytössä sillä ruokkii isonkin porukan.
Pyronin iso paistolevy vaatii rasvakäsittelyn, joka tehdään samalla kun ensimmäisiä tulia poltellaan pesässä. Tuossa kannattaa huomioida, että rasva tippuu levyltä myös ulospäin, joten terassilla tuota ei kannata tehdä (nimimerkki, kantapään kautta).
Hyvin tehty alkukäsittely kannattaa, sillä jatkossa paistaminen on helppoa ja sujuvaa, kun ruoka ei tartu pintaan kiinni. Käytön jälkeen kannattaa levylle vielä sivellä öljyä varastoinnin suojaksi.
Yksi iso testiateriani oli tietenkin saksalaisvaikutteinen. Useita erilaisia makkaroita, porsaanlihaa ja erillisellä paistinpannulla kypsytettyä spätzleä eli munamakaronia. Sämpylät saivat pientä lämpöä juuri ennen koko aterian valmistumista.
Feuerhand Pyron on monipuolinen peli, koska myös sen keskikoroketta voi käyttää kattilan tai muun pitämiseen. Jälkkäriksi siinä voi keitellä pannussa kahvit.
Pyronin paistolevyn keskellä on reikä, josta polttopuuta voidaan lisätä. Aukon ympärillä oleva korokeverkko toimii tosiaan vaikka savustuspöntön paikaksi.
Pyron taipuu moneksi. Testissä sukelletaan pihanuotion ytimeen ja kerrotaan laitteen hyvät ja huonot puolet. Kannattaakin katsastaa testi ERÄ-lehdestä.